Tylko tutaj takie coś
Ja się pytam gdzie te 70% lub nawet więcej teraz się podziewa? To jest taka ilość że jakby to rozsypać po ulicach i lasach to by jakaś gruba warstwa była jak po intensywnych opadach śniegu. Przecież cały czas płacimy za śmieci i to jest zbierane a to co się widuje jako np porzucone przy drogach to jest ułamek promila. Nie prawdą jest że te opakowania plastikowe i puszki będą drugi raz użyte bo maszyna to w momencie "połknięcia" mieli. To jest złodziejstwo, dwa razy płacimy za śmieci i pracujemy jako śmieciarze. Ja myślę że to jest nawet ujęte w budżecie tak jak i mandaty, oni wyliczyli że np 50% ludzi nie dokona zwrotu tylko do swoich śmieci wrzuci i tu się pojawia taka myśl: czy jak mam zapłaconą kaucję to mogę legalnie wyrzucić takie opakowanie np na chodnik? Pewnie nie bo mam do śmieci więc czy to kaucja to nie jest następny podatek tak jak ten cukrowy? Nie kupujcie tych produktów dopóki producenci nie obniżą ceny za opakowanie bo przecież je odzyskują tak jak np puszka po piwie i takie puszkowe powinno być w cenie butelkowego kurwa
Reply

[-]
Quick Reply

Messages In This Thread
Tylko tutaj takie coś - by Pszemo - 5 hours ago

Users browsing this thread: 1 Guest(s)